ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η Ελλάδα ζει πρωτοφανείς στιγμές. Η εποχή που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες τελείωσε. Οριστικά. Με την ολοκλήρωση της ψάχνουμε εναγωνίως τις αχτίδες μιάς νέας εποχής δημιουργίας κι αναγέννησης. Ο Γιάννης Λοβέρδος,  και οι συνεργάτες κι οι καλεσμένοι του αναζητούν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της πολιτικής και της οικονομίας τα σημάδια της νέας εποχής και σας παρουσιάζουν όλες τις απόψεις, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Αλλά με την αντικειμενικότητα και την ψυχραιμία, που πρέπει να διακρίνει τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε.

Κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:00 το βράδυ.

Tags: , , , ,

4 Responses to “ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ”

 1. On 19/12/2012 at 00:43 ΕΦΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ responded with... #

  ΑΦΟΡΑ: ΕΚΠΟΜΠΗ΄”ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ”

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟ,

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΣΩΣΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

  ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ME ΤΗΝ MONIMH ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ (ΟΠΩΣ ΑΠΟΨΕ ΤΟΝ ΚΟ ΧΑΙΚΑΛΗ) ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ή.. ‘Η… Ή.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Ή ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ‘ΓΛΥΦΤΗ’ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ,

  ΕΦΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 2. On 05/03/2013 at 12:15 Μαρία Πάλλη responded with... #

  Προς τον Κο Γιάννη Λοβέρδο,

  Γιάννη Λοβέρδο, σε πολλά διαφωνώ μαζί σου, αλλά έχεις GUTS!!!
  Ανέκαθεν σε θεωρούσα και σε θεωρώ ΕΝΤΙΜΟ με τον εαυτό σου και τις αρχές σου και αυτό μου είναι υπέρ αρκετό.
  Σου αφιερώνω λοιπόν μια παράγραφο από το “Δρ. Ζιβάγκο” του Πάστερνακ γιατί έτσι σε “βλέπω” εγώ με τα μάτια του ενστίκτου!
  “Στα μάτια μου δεν είχε αλλάξει καθόλου, το ίδιο όμορφο, τίμιο, αποφασιστικό πρόσωπο, το πιο τίμιο που έχω δει ποτέ μου! Καμμιά προσποίηση, ένας ανδρισμός χωρίς πόζα!”

  Υ.Γ. By the way εξήγησε στους Μαλελοσταματέρηδες ότι στα μάτια της πολύπαθης κοινωνίας δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΕΡΤ ΜΕ ΤΟ MEGA!!!
  Χαιρετισμούς!

 3. On 22/06/2013 at 19:06 ΓΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ responded with... #

  ΠΟΛΥ ΛΙΠΕΡΟ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΣΙΜΒΕΝΙ ΣΤΙΝ ΕΛΑΔΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΙΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΣΟΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΟΣΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
  ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑΜΙΝ ΜΑΣ ΚΛΕΠΣΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ
  ΣΤΙΣ ΕΛΛΙΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΡΑΤΙΑΜΑΣ.

  βλεπουμε το Βλου σκαι

 4. On 17/09/2013 at 00:59 nikos responded with... #

  Kαταγγελία για το Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ

  Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των μονάδων υγείας, το Υπουργείο Υγείας, από κοινού με την Διοίκηση του ενιαίου πλέον Νοσοκομείου Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ, προχώρησαν στην κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των θέσεων του προσωπικού που υπηρετεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, μίας πρότυπης και από τις καλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Αττική που εξυπηρετεί 37 τακτικούς ασθενείς και πολλά έκτακτα περιστατικά.

  Ως γνωστόν, η ιδιομορφία των ασθενών που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης απαιτεί ειδικευμένο και εξοικειωμένο με τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς προσωπικό, το οποίο σε 24ωρη βάση να μπορεί να ανταποκριθεί με επιμέλεια σε ένα έργο δυσχερές και πολύπλοκο.

  Λόγω της καθημερινής σχεδόν ανάγκης για φροντίδα των ασθενών αυτών και για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας είναι απαραίτητη η ύπαρξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, το οποίο επί σειρά ετών είχαμε, εμείς οι εργαζόμενοι στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δημιουργήσει και προασπίσει.

  Το Υπουργείο Υγείας, παρότι αρχικώς είχε προκρίνει την μεταφορά του συνόλου των οργανικών θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ στον οργανισμό της Νοσοκομειακής μονάδας Σισμανόγλειο, αιφνιδιαστικά, και χωρίς να έχει μεσολαβήσει διαφορετική εκτίμηση των αναγκών λειτουργίας της Μονάδας και των ασθενών, τροποποίησε την απόφασή του προκρίνοντας την μεταφορά μέρους μόνο του προσωπικού, ενώ στην συνέχεια, εν μια νυκτί, κατάργησε τις δέκα από τις δεκατρείς θέσεις του προσωπικού στην Μονάδα και έθεσε δέκα εργαζομένους σε διαθεσιμότητα χωρίς να προβλέπει τις επιπτώσεις στην λειτουργία της Μ.Τ.Ν .

  Το Υπουργείο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενήργησαν κατά προφανή παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας των Μονάδων Εξωνεφρικής Κάθαρσης, που έχει ισχύ νόμου, ο οποίος ορίζει τα όρια ασφαλείας της λειτουργίας τέτοιων μονάδων με την πρόβλεψη συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού αναλόγως των λειτουργούντων μηχανημάτων. Αυτήν την στιγμή λοιπόν, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, λόγω της κατάργησης των θέσεων εργασίας μας, λειτουργεί με προσωπικό που δεν πληροί τους όρους ασφάλειας του νόμου!

  Από μέρες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λοιπόν λειτουργεί με τρεις εργαζομένους που απέμειναν από τους υπηρετούντες σε οργανικές θέσεις και με άλλους νοσηλευτές που μεταφέρονται κατά περίπτωση στη Mονάδα με άτυπες και αδιαφανείς διαδικασίες και οι οποίοι δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση για το χειρισμό όλων των ειδών των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης της Μονάδας, κατά παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σχετικά με τον αριθμό του απαιτούμενου προσωπικού και τις εν γένει συνθήκες ασφαλούς εργασίας με συνέπεια εμφανείς κινδύνους για την υγεία των ασθενών που θεραπεύονται στην Μονάδα του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

  Είναι επίσης δεδομένη η βαθιά ανησυχία, ταραχή και ταλαιπωρία των ασθενών αυτών λόγω της εύλογης ανασφάλειας που βιώνουν, από την όλη δημιουργημένη κατάσταση.

  Η σχετική απόφαση για συνένωση των Μ.Τ.Ν Σισμανόγλειου – Α. Φλέμιγκ, προφανώς πρέπει να προγραμματισθεί και να πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω ανάγκες των ασθενών για συνθήκες ασφαλούς και απρόσκοπτης συνέχισης της θεραπείας τους. Με κανένα τρόπο αυτή η απόφαση δεν πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε συνθήκες αναστάτωσης που δημιουργούν οι αποφάσεις για θέση σε διαθεσιμότητα του προσωπικού που τους θεραπεύει και μείωση του αριθμού των νοσηλευτών.

  Πέραν των ως άνω, με αποφάσεις του Υπουργείου και του Διοικητή της πρώτης Υ.Π.Ε. εξαιρέθηκαν από τις διαδικασίες κατάργησης θέσεων και της διαθεσιμότητας άλλες νοσοκομειακές μονάδες, όπως η Μ.Τ.Ν Πολυκλινικής, Μ.Τ.Ν 7ου Θεραπευτηρίου Ι.Κ.Α (η οποία λειτουργεί όπως η δική μας Μ.Τ.Ν εκτός Νοσοκομείου υποδοχής χωρίς μείωση των Νοσηλευτών της), η Μ.Τ.Ν Γ.Ν Αγ. Βαρβάρας, το Τμήμα Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Αγγειοπλαστικής και το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του Παραρτήματος του Γ.Ν. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» (πρώην 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αθήνας), τα οποία μεταφέρθηκαν – μεταστεγάστηκαν στην νοσοκομειακή μονάδα του Γ.Ν. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» και μεταφέρθηκε και το σύνολο του υπηρετούντος στις μονάδες αυτές ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παρά την αντίθετη ως άνω απόφαση του ΚΕ.ΣΥ.Π.Ε και μετά την διατήρηση αυτούσιων ως άνω μονάδων με το προσωπικό τους κατά την μεταφορά τους, καθίσταται προφανής η αυθαιρεσία του Υπουργείου και της Διοίκησης που παντελώς αδικαιολόγητα και αντίθετα με τις σχετικές αποφάσεις του εξαίρεσε την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του πρώην Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ από την διατήρηση όλου του υπηρετούντος σε αυτήν προσωπικού.

  Η προφανής έλλειψη ίσης μεταχείρησης των ασθενών που πάσχουν από την σοβαρότατη αυτή νόσο, η έκθεσή τους σε κινδύνους για την υγεία τους και η άνιση μεταχείριση των Νοσηλευτών που εργάζονται στις Μ.Τ.Ν, είναι όχι μόνον αντίθετες στο Σύνταγμα, αλλά και στην υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά για την διατήρηση του ελάχιστου επιπέδου προστασίας του δικαιώματος στην ζωή ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

  Οι αποκλίσεις και ασυμβατότητες που διακρίνουν τις άστοχες αυτές ενέργειες του Υπουργείου, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν και επομένως ούτε να νομιμοποιηθούν αφού τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και ήδη υλοποιούνται, πλήττουν το βασικό περιεχόμενο συγκεκριμένων ως άνω θεμελιωδών δικαιωμάτων. Αφού υπενθυμίσουμε σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ να ανακαλέσουν τις πιο πάνω αποφάσεις περί κατάργησης των θέσεων Νοσηλευτών στην μεταφερόμενη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ και να αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία της με το σύνολο του μέχρι πρότινος υπηρετούντος σε αυτήν προσωπικού που εξασφάλιζε τα ελάχιστα όρια ασφαλείας των ασθενών αυτών. Απαιτούμε σεβασμό στις ανάγκες μιας από τις πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, των αιμοκαθαρόμενων ασθενών, και αναγνώριση της προσφοράς των Νοσηλευτών της Μ.Τ.Ν για την κάλυψη αυτών των αναγκών».

  Οι ασθενείς Οι Νοσηλευτές της Μ.Τ.Ν Οι Ιατροί του Νεφρολογικού τμήματος.

Add your response